Vopsire si aplicare glet in constructii

pompe airless

VOPSIRE SI APLICARE GLET IN CONSTRUCTII

Tehnica finisajului in sistemele moderne in constructii, mai exact in cazul lucrarilor “uscate”, respectiv placarile cu gips-carton.
Pentru obtinerea unor performante de calitate maxima, dupa aplicarea benzii de hartie si chituire, se impun urmatoarele operatiuni:

  • slefuire mecanizata pentru planeizare
  • aplicare glet pasta pe intreaga suprafata obligatoriu prin pulverizare airless, urmata sau nu de slefuire, pentru gradul de finete al suprafetei
  • vopsire prin pulverizare airless cu aplicarea a “ doua maini in cruce “

Pentru aplicarea gletului recomandam pompe de mare putere. Atentie: gletul avand consistenta (vascozitate) foarte mare, practic este un lichid care nu mai curge, recomandam pompe obligatoriu cu piston, de mare putere (min. 5L/min.).
Din experimentele facute de noi si din cazuistica colectata de la clientii nostri, pompa THOR (7.5 L/min., 230 bar) este echipamentul adecvat.

Pompele de 5 L/min limiteaza la apertura duzei, fapt care duce la marirea numarului de treceri pe m².

Pentru vopsire se poate folosi aceeasi pompa de glet sau pompe cu membrana. Recomandam pompe de minim 3 L/min.

Pentru operatiuni de finisaje in constructii sau de vopsire in constructii (decoratiuni pereti), pentru lucrarile ce solicita productivitate mare si calitate se pot folosi:

  • Trafalete/Rola cu maner extensibil alimentat de pompa airless (productivitae de 5 ori superioara sculelor clasice) sau aplicare pri pulverizare airles cu pompa pneumatica, electrica sau cu motor pe benzina.